Historien

Navnet Dødeladen kommer av at det var opprettet en forsikrings-kasse i 2 etg for lokale fiskere hvor de betalte en fast sum i måneden for å sikre en verdig begravelse.

Book bord

Dødeladen

Dødeladen ble bygd i begynnelsen av 1700-tallet,for å bli brukt som naust til naboeiendommen Tollboden. Dødeladen ble etter hvert utbygd og ombygd i alle retninger.Huset har vært benyttet til sprit og vinutsalg, bakeri, kolonialbutikk, søndagsskole, forsikringskasse, kjeglebane, danselokale, øvingslokale for den lokale bokseklubben ”Treff” ,skomaker,bolig og i dag cafe/restaurant.Den er også administrasjonsstedet for den årlige Tahiti-festival siste uke i juni. Dødeladen har fungert som cafe/restaurant og kultursted siden 1999.

Tollboden

Tollboden er fra 1660 og er en av de gamleste bygningene i Kristiansund, og byens første tollsted. Et hus hvor staten holdt styr på avgifter på inn og utførsel. Beregne og kreve skatt på import og eksport. Bygningen er under restaurering og målet er at den skal være en arena for å formidle Kristiansunds historie-egenart og unike kvaliteter, synliggjort gjennom viktige hendelser-øyeblikk og personer i byens liv og historie. Fortellerrommet i 1 etg er ferdigrestaurert og her er det nå en liten utstilling fra husets historie.

Leie eller reservere bord?

Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg for bekreftelse.